- För några dar sen föddes 5 st kaninungar i mitt garage. Det innebär att det finns 11 st totalt. Är inte helt nöjd med det men kan acceptera det.
- Den 6/4, om det nu stämmer med 63 dagar så blir det hundvalpar. Det ser jag fram emot.
- Det är fortfarande 3 st barn. Det känns bra.
3 kommentarer:
KANINSTEK MED VILTSMAK
1 kanin
2 msk smör eller margarin
2 dl buljong
2 msk vetemjöl
1 – 2 dl grädde
kinesisk soja
salt, vitpeppar
Marinad:
2 dl vinäger
4 dl öl
2 msk grovhackad gul lök
2 msk enbär
10 krossade vitpepparkorn
1 tsk salt
Blanda till marinaden och låt kaninen ligga i den 3 – 4 dagar. Vänd köttet ofta och gnid in marinaden ordentligt. Tag upp kaninen och bryn den väl runt om i smör i en gryta. Strö på salt och peppar, späd med buljong och grädde och låt steken småputtra under lock 1 – 1½ timme, eller till den är mör.
Tag upp kaninen och sila skyn. Bryn mjölet i resten av smöret. Späd med sky och grädde. Låt såsen koka några minuter och smaka av den väl.
Skär upp kaninen i lagom stora portionsbitar, lägg dessa i ett djupt fat och sila över såsen. Servera med kokt potatis och rönnbärs- eller vinbärsgelé
Ett ypperligt tillfälle att blogga med bilder kan man tycka, jag har aldrig sett 11 kaniner på samma gång
Skrattar gott åt mustafa jönssons aningen okänsliga kommentar. :-D
Skicka en kommentar